Тиждень математики!

Тиждень математики!

З 10.02 по 14.02. 2020 року у Вищому професійному училищі №42 м. Погребище відбувся тиждень математики, який розпочався в понеділок інтелектуальною грою “Найрозумніший”, що проводилася між учнями другого курсу. Переможцем став учень 22 групи Щасливий Артур.


Вівторок розпочався інформаційною годиною на тему “Історія виникнення математики”, де учні з учителем розповіли про історію виникнення математики та ознайомили всіх присутніх із життям і науковими досягненнями відомих математиків.


Середа – відкритим уроком у 33 групі на тему : “Відсотки в повсякденному житті”. Метою уроку було узагальнити і закріпити знання про види задач на відсотки і способи їх розв’язання; навчити учнів застосовувати математичні знання в оволодінні майбутньою професією, показати зв’язок математики з іншими науками.


У четвер відбувся позакласний захід із математики між учнями першого курсу: “Поле чудес”, де були висвітлювалені зашифровані прізвища відомих математиків. Переможцем гри став учень 12 групи Сторожук Богдан.


У п’ятницю було проведено між учнями училища виставку рефератів на тему: “Видатні математики України”. Активними учасниками виявилися учні 21 групи. Між усіма учнями училища було підведено підсумок “Розв’язування цікавих задач”, де активним учасником і переможцем став учень 32 групи — Майборода Віктор.


Цього року програма предметного тижня була досить різноманітна, цікава і насичена. Учні мали змогу показати свої здібності, логічне мислення та знання з математики.
Метою всіх проведених заходів було вшанувати пам’ять видатних математиків, завдяки яким, ми маємо таку дисципліну, як математика. Розвивати вміння аналізувати та узагальнювати, працювати в групах та створювати ситуацію успіху для формування позитивного ставлення до себе. Виховувати активність, цілеспрямованість, сприяти формуванню та розвитку інтелектуальних і творчих здібностей учнів, логічного мислення, культуру математичного мовлення, інтересу до математики та любові до точних наук.


Викладач математики Огородник Н.С.

Залишити коментар

Яндекс.Метрика