Тиждень інформатики!

Тиждень інформатики!

      З 17.02 по 21.02.2020 року у Вищому професійному училищі №42 м. Погребище відбувся тиждень інформатики та інформаційних технологій.
      Розпочався тиждень виставкою творчих робіт на тему «Графіка в моїй професії» учнів ІІ і ІІІ курсу по професії «Кухар, кондитер».


     Протягом тижня серед учнів І і ІІ курсів проходив конкурс «Подорож у світ ребусів та анаграм». Переможцем даного конкурсу став учень 21 групи Ямковий Богдан.


     18.02.2020 р. був проведений позаурочний захід «QR-квест з інформатики та інформаційних технологій» з метою: формування навичок інформаційного пошуку і раціонального використання інформаційних джерел, розвитку допитливості, активності, ввічливості, уважності; мотивування учнів до використання гаджетів в освітніх цілях; виховування вміння планувати свої дії відповідно до поставленої задачі, користуватися різними видами допомоги, оцінювати свої досягнення. Переможцем гри став учень 13 групи – Саврей Влад.


      19.02.2020 р. серед учнів 22 і 33 груп був проведений квест «Тест Білборда та кохання в Інтернеті», метою якого було ознайомити учнів із небезпеками, що можуть виникнути під час спілкування в Інтернеті, сформувати навички безпечного спілкування; дати уявлення про необхідні дії у разі підозри чи виникнення онлайнгрумінгу чи сексторшину. В ході квесту на команди чекали 7 зашифрованих завдань. На кожній локації команда знаходила частинки пазлу із буквами та послання. Відшукавши всі сім завдань учасники квесту склали пазл, на якому зображено QR-посилання на перегляд тематичного відео. Перемогу здобула команда 22 групи. Всі учасники отримали призи. Квест «Тест Білборда та кохання в Інтернеті» дуже сподобався учням.

    

     20.02.2020 р. була проведена рольова гра «Суд над Інтернетом. Інтернет: глобальне добро чи зло?». Мета виховного заходу: спонукати учнів поглянути на глобальну комп’ютерну мережу Інтернет з різних сторін; повторити і узагальнити знання про ком’ютерні мережі; виховати пошану до суперника, уміння гідно вести суперечку, винахідливість, уміння працювати в команді.


    21.02.2020 р. був організований конкурс „Швидкість” з інформатики, з метою виховання потреби учнів у знаннях клавіатури, а також відбором кращих учнів з ціллю стимулювання студентів 1-2 курсів до удосконалення своїх знань, вмінь та навичок володіння клавіатурою комп’ютера. Переможцем конкурсу став учень 13 групи Саврей Влад.


     Протягом тижня «Інформатики та інформаційних технологій» були організовані пізнавальні та навчальні заходи, з метою популяризації використання та поглибленого вивчення сучасних комп’ютерних технологій для навчання, професійної діяльності та у повсякденному житті. Переможці конкурсів були нагороджені призами.


Викладач інформатики
та інформаційних технологій
Кияниця Н.М.

Залишити коментар

Яндекс.Метрика