Тиждень математики

Тиждень математики

Тиждень математики проходив з 22.02.2021 по 26.02.2021 згідно затвердженого плану методичної комісії природничо-математичного циклу у ВПУ-42 м. Погребище.

Завданням тижня було підвищити інтерес учнів до навчальної діяльності, до пізнання дійсності та самих себе, а також вихованню самодисципліни та самоорганізації. Впродовж тижня використовувались різні прийоми і форми організації урочної та позаурочної діяльності учнів, які забезпечували підвищення мотивації та пізнавального інтересу учнів, сприяли розкриттю внутрішнього їхнього потенціалу. 

Заходи були спрямовані на:

  • розвиток творчої фантазії;
  • логічного мислення;
  • вміння орієнтуватися в інформаційному просторі;
  • підвищення інтерес до вивчення математики та підготовки до ЗНО;
  • розвиток пізнавальної діяльності;
  • формування обов’язковості, відповідальності, креативності.

          У 13 групі була проведена інформаційна година «Математичні фокуси», її метою була перевірити знання учнів з математики; навчати доводити, пояснювати, обстоювати свою думку; розвивати логічне мислення, інтерес до математики; виховувати дружелюбність, старанність.

До «Міжнародного дня жінок в науці», який відзначають 11 лютого був проведений конкурс рефератів, доповідей, виступів між учнями училища на тему: «Жінки математики». Протягом тижня учні розповідали, зачитували, демонстрували про цікаві факти з життя відомих жінок-математиків, їх роль у розвитку історії математики, де займають істотне і гідне місце, які внести істотний вклад у розвиток математики, як науки.

В 11 групі був проведений урок-гра «Трактор-ФЕСТ» по темі: «Розв’язування найпростіших тригонометричних рівнянь». Його метою було закріпити знання і вміння учнів розв’язувати найпростіші тригонометричні рівняння і застосування формул для знаходження коренів тригонометричних рівнянь; розвивати увагу, логічне мислення, вміння працювати в парах, спілкуватися, допомогати іншим, оцінювати дії свої та інших учнів; виховувати уважність, кмітливість, наполегливість, працьовитість, повагу один до одного. Група була поділена на чотири команди (екіпажі «синус», «косинус», «тангенс» і «котангенс») і долами етапи шляху: «Змійка», «Міст», «Смуга перешкод», «Заїзд у гараж», «Фініш» і останній етап «Відпочинок». Потрібно було зробити пробіг по «математичній місцевості» з безліччю перешкод, подолати перешкоди зміг найкраще екіпаж «Синус», які справилися із усіма перешкодами, були найактивнішими, розв’язували без помилок найпростіші тригонометричні, які знали визначення та тригонометричні формули.

Було проведено математичну гру «Геометрична показуха» між учнями третього курсу. З кожної групи було по чотири представники. Мета гри була в тому, що за допомогою міміки та жестів учасники повинні зобразити геометричні поняття, розвивати логічне мислення та творчі здібності, виховувати зацікавленість до вивчення математики, відповідальність, працювати в команді. Гра проходила в чотири етапи. Переможцями стали «Трикутнички» — учні 31 групи.

На уроках математики, а також на перервах учні дізнавалися про цікаві факти з математики, цікаві факти з життя відомих математиків. Розгадували різноманітні кросворди і ребуси. Малювали, роздруковували шаржі, які пов’язані з математикою.

Всі заходи Тижня математики спрямовувались на активізацію пізнавальної діяльності учнів, підвищення інтересу учнів до вивчення математики, розширення кругозору вихованців.

Сподіваємось, що більшість наших вихованців відчули красу математики, її присутність у нашому повсякденному житті та більш глибоко усвідомили необхідність її вивчення.


Викладач математики Огородник Н.С.

Залишити коментар

Яндекс.Метрика