28 квітня – всесвітній день охорони праці

28 квітня – всесвітній день охорони праці

     Щорічно 28 квітня у понад 100 країнах світу, з метою привернення уваги суспільства і, головне, влади — до пробле¬ми безпеки людини на робо¬чому місці, відзнача¬ють Всесвітній День охорони праці.

     Це свято започаткувала Міжнародна організація праці (МОП), яка вирішила розширити масштаби своєї діяльності з просування ідеї охорони праці в сучасному суспільстві. Одним з головних аспектів цієї роботи є розробка заходів щодо зниження рівня смертності на виробництві.


      Святкування дня охорони праці вперше відбувалося в 2003 році, але ще в 1989 році американські і канадські робочі відзначали День пам’яті на честь загиблих на робочому місці. Після цього подібні заходи організовувалися по всьому світу. З часом цей день об’єднав усіх, хто прагне зробити роботу людини більш безпечною для її здоров’я та життя.
      Цього року Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи до Всесвітнього дня охорони праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці».
     Міжнародна організація праці (МОП) заснована у 1919 р. для підтримки демократії та соціального діалогу, боротьби з бідністю й безробіттям, заборони використання дитячої праці. У 2019 р. МОП святкує 100-літній ювілей. Саме тому День охорони праці 2019 організація планує присвятити аналізу своєї сторічної діяльності, спрямованої на поліпшення рівня охорони праці з урахуванням тих значних змін, які відбуваються у технологіях, демографічній ситуації, організації праці та кліматі.

     Наш навчальний заклад також долучається до заходів, присвячених Дню охорони праці, адже ми здійснюємо підготовку висококваліфікованих фахівців робітничих професій, які зовсім скоро стануть опорою економіки нашої держави. І тому вкрай важливо, щоб умови їхньої праці в майбутньому були безпечними та здоровими.


Служба охорони праці ВПУ — 42

Залишити коментар

Яндекс.Метрика